Reseptit

Kurkkusushit

Kurkkusushien lisukkeenä voi tarjota soijakastiketta ja wasabitahnaa, joilla suupaloja voi tarvittaessa maustaa lisää.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkkusushit

  • 350 g nahallista siika- tai kirjolohifileetä tai vastaava määrä valmista graavikalaa tai kylmäsavulohta
  • merisuolaa
  • 2 dl sushi- tai puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl wasabia
  • 2 kurkkua

lisäksi:.

  • soijakastiketta
  • wasabia

Valmistusohje

Kurkkusushit valmistuvat näin helposti:

  1. Mausta tuore kalafilee joka puolelta merisuolalla ja pidä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.
  2. Huuhdo riisi kylmällä vedellä.
  3. Pane riisi ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin viisi minuuttia.
  4. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Älä sekoita riisiä keittämisen aikana äläkä nosta kantta, että riisi saa höyrystyä rauhassa.
  5. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola keskenään.
  6. Kumoa riisi suureen astiaan.
  7. Sekoita viinietikkaseos riisin joukkoon vähitellen, kunnes riisi on maustunut kauttaaltaan.
  8. Huuhdo ja halkaise kurkut. Koverra siemenet lusikalla pois.
  9. Leikkaa kurkunpuolikkaat noin kolmen sentin paloiksi.
  10. Muotoile riisistä kostutetuin käsin palleroita ja aseta ne kurkunpalojen päälle.
  11. Leikkaa siika- tai kirjolohifilee terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  12. Sipaise kalaviipaleille ohut kerros wasabia ja nosta ne riisin päälle. Voit koristella kurkkusushit ruohosipulilla.

Kokeile myös temaki-susheja, katso kuvalliset ohjeet niiden tekemiseen tai Tamagoyakia, japanilaista kasvismunakasta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään sushikulho

X