Kurkkusushit
Kurkkusushien lisukkeenä voi tarjota soijakastiketta ja wasabitahnaa, joilla suupaloja voi tarvittaessa maustaa lisää.
Ainekset
Kurkkusushit
- 350 g nahallista siika- tai kirjolohifileetä tai vastaava määrä valmista graavikalaa tai kylmäsavulohta
- merisuolaa
- 2 dl sushi- tai puuroriisiä
- 4 dl vettä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl wasabia
- 2 kurkkua
lisäksi:.
- soijakastiketta
- wasabia
Valmistusohje
Kurkkusushit valmistuvat näin helposti:
- Mausta tuore kalafilee joka puolelta merisuolalla ja pidä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.
- Huuhdo riisi kylmällä vedellä.
- Pane riisi ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin viisi minuuttia.
- Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Älä sekoita riisiä keittämisen aikana äläkä nosta kantta, että riisi saa höyrystyä rauhassa.
- Sekoita viinietikka, sokeri ja suola keskenään.
- Kumoa riisi suureen astiaan.
- Sekoita viinietikkaseos riisin joukkoon vähitellen, kunnes riisi on maustunut kauttaaltaan.
- Huuhdo ja halkaise kurkut. Koverra siemenet lusikalla pois.
- Leikkaa kurkunpuolikkaat noin kolmen sentin paloiksi.
- Muotoile riisistä kostutetuin käsin palleroita ja aseta ne kurkunpalojen päälle.
- Leikkaa siika- tai kirjolohifilee terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
- Sipaise kalaviipaleille ohut kerros wasabia ja nosta ne riisin päälle. Voit koristella kurkkusushit ruohosipulilla.
Kokeile myös temaki-susheja, katso kuvalliset ohjeet niiden tekemiseen tai Tamagoyakia, japanilaista kasvismunakasta.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään sushikulho
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous