Kurpitsa-omenakeitto
Samettisen pehmeä kurpitsa-omenakeitto on syksyn ehdoton ykkönen.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 800 g tavikurpitsan sisustaa ilman siemeniä
- 2 kotimaista omenaa
- 4 dl kasvislientä (gluteenitonta)
- 2 dl omenamehua
- 0.5 dl omenahilloa
- ripaus suolaa
pinnalle:
- paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Murskaa korianterin siemenet morttelissa jauheeksi. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja korianteria öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa.
2. Leikkaa kurpitsa melonin tavoin kuorettomiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä keskus ja leikkaa hedelmäliha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja poista omenoista siemenkodat. Paloittele omenat.
3. Lisää kattilaan kurpitsanpalat, omenat ja kasvisliemi. Anna ainesten kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsat tuntuvat täysin pehmeiltä.
4. Lisää joukkoon omenamehu, -hillo ja ripaus suolaa. Soseuta keitto tasaiseksi. Paahda kuivalla pannulla kurpitsansiemeniä ja tarjoile keiton koristeena.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous