Reseptit

Kurpitsa-omenakeitto

Samettisen pehmeä kurpitsa-omenakeitto on syksyn ehdoton ykkönen.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 800 g tavikurpitsan sisustaa ilman siemeniä
  • 2 kotimaista omenaa
  • 4 dl kasvislientä (gluteenitonta)
  • 2 dl omenamehua
  • 0.5 dl omenahilloa
  • ripaus suolaa

pinnalle:

  • paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

 

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Murskaa korianterin siemenet morttelissa jauheeksi. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja korianteria öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa.

2. Leikkaa kurpitsa melonin tavoin kuorettomiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä keskus ja leikkaa hedelmäliha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja poista omenoista siemenkodat. Paloittele omenat.

3. Lisää kattilaan kurpitsanpalat, omenat ja kasvisliemi. Anna ainesten kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsat tuntuvat täysin pehmeiltä.

4. Lisää joukkoon omenamehu, -hillo ja ripaus suolaa. Soseuta keitto tasaiseksi. Paahda kuivalla pannulla kurpitsansiemeniä ja tarjoile keiton koristeena.

X