Kurpitsapasta
Kurpitsapasta tehdään uunipaahdetusta kurpitsasta. Osa kurpitsoista murskataan pastan keitinveden kanssa tahnamaiseksi ja sekoitetaan spagetin joukkoon. Makua terävöitetään sitruunalla ja chilillä. Murusteltu sinihomejuusto kruunaa ihanuuden.
Ainekset
Kurpitsapasta
- 1 (800 g) myskikurpitsa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 1-2 rkl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl chilihiutaleita
- 250 g spagettia
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g pastan keitinvettä
- 150 g sinihomejuustoa
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet lusikalla pois. Leikkaa viipaleiksi ja kuori. Paloittele kurpitsa leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet kurpitsojen joukkoon. Lisää öljy, hunaja, sitruunamehu, suola ja chilihiutaleet. Paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ennen kuin valutat pastan lävikössä, ota 1 dl keitinvettä kulhoon.
3. Murskaa puolet kurpitsoista kulhossa. Sekoita joukkoon kuumennettu kerma ja pastan keitinvesi. Pyöräytä joukkoon pasta. Kaada kurpitsapasta laakealle tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon loput kurpitsat, sinihomejuusto ja lehtipersilja.
Katso myös: Kurpitsa-sienipasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsarisotto paahdetusta kurpitsasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous