Reseptit

Kurpitsapiirakka

8.5.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Perinteiseen amerikkalaiseen tapaan maustettu kurpitsapiirakka on syksyisen kahvipöydän sulostuttaja.

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
2 rkl Kylmää vettä

Täyte

4 dl kurpitsasosetta (ks. ohje)
2 munaa
1 keltuainen
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
¼ tl muskottia
ripaus suolaa

Lisäksi

kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kurpitsasosetta varten tarvitset reilun litran kuutioitua keltamaltoista talvikurpitsaa. Kaada palat kattilaan, lisää vähän vettä ja höyrytä paloja parikymmentä minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

2. Valmista taikina nyppimällä jauhot, sokeri ja vaniljasokeri voihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti sekaisin. Painele tai kauli taikina joko neljän pikkuvuoan (10 cm) tai yhden ison piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja(t) hetkeksi pakastimeen.

3. Pistele piirakkapohjat haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

4. Sekoita täyteaineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia (iso piiras) tai 30 minuuttia (pikkupiiraat)

Ohjeesta tulee 1 iso tai 4 pikkupaita.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme