Reseptit

Kylmäsavuhaukitartar

14.3.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kylmäsavuhaukitartar maistuu tummalla leivällä tai blinien kanssa.

Ainekset

200 g viipaloitua kylmäsavustettua haukea
1 dl silputtua ruohosipulia
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl venäläistä jogurttia (17 % rasvaa)
1 salottisipuli
1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
(suolaa)

Valmistusohje

1. Hienonna kalaviipaleet veitsellä karkeaksi silpuksi. Hienonna myös salottisipuli ja ruohosipuli. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta seos mustapippurilla. Tarkista suola.

3. Tarjoa tartar blinien kanssa.