
Kylmäsavulohi-kurkkurullat
Raikas alkuruoka tai suolainen suupala valmistuu tuorejuustolla ja savulohella täytetyistä kurkkurullista. Kylmäsavulohi-kurkkukääröt on helposti muunneltavissa myös kasvisruokailijalle sopivaksi. Korvaa kylmäsavulohi ohuilla porkkanasuikaleilla, jotka on nopeasti pikkelöity etikka-sokeriliemessä.
Ainekset
Kylmäsavulohi-kurkkurullat:
- 2 tuoretta kurkkua
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- n. 200 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 1 dl hienonnettua kevätsipulia
- 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
Kylmäsavulohi-kurkkurullat valmistuvat helposti ja nopeasti näin:
1. Leikkaa kurkut pituussuunnassa erittäin ohuiksi pitkiksi viipaleiksi, esimerkiksi juustohöylällä.
2. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna ja sitruunamehu.
3. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet ohuiksi suikaleiksi.
4. Kokoa kurkkuviipaleille kylmäsavulohisuikaleita, tuorejuustoa, kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
5. Kääri kurkkusuikaleet rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Tarjoa kylmäsavulohi-kurkkurullat cocktail-paloina, noutopöydässä tai vaikkapa joulun kalapöydässä.
Saatat pitää myös sienisalaatilla täytetyistä kurkkurullista, herkullisesta savulohileivästä tai kylmäsavulohikeitosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kurkkusushi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous