Reseptit

Kylmäsavulohi-kurkkurullat

Raikas alkuruoka tai suolainen suupala valmistuu tuorejuustolla ja savulohella täytetyistä kurkkurullista. Kylmäsavulohi-kurkkukääröt on helposti muunneltavissa myös kasvisruokailijalle sopivaksi. Korvaa kylmäsavulohi ohuilla porkkanasuikaleilla, jotka on nopeasti pikkelöity etikka-sokeriliemessä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäsavulohi-kurkkurullat:

  • 2 tuoretta kurkkua
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • n. 200 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia
  • 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Leikkaa kurkut pituussuunnassa erittäin ohuiksi pitkiksi viipaleiksi, esimerkiksi juustohöylällä.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna ja sitruunamehu.

3. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet ohuiksi suikaleiksi.

4. Kokoa kurkkuviipaleille kylmäsavulohisuikaleita, tuorejuustoa, kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

5. Kääri kurkkusuikaleet rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.

X