Reseptit

Kylmäsavulohikeitto

Kylmäsavulohikeitto on arkiruokien aatelinen. Kermainen liemi ja nippu tuoretta tilliä takaavat makuilotulituksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäsavulohikeitto

  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl voita
  • 8 dl vettä
  • 2 kalaliemikuutiota tai annosfondia
  • 5 maustepippuria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 pkt (n. 150 g) kylmäsavulohta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 ruukku tilliä

Valmistusohje

Kylmäsavulohikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri, kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota kasviksia hetki sekoitellen voissa kattilassa.

2. Lisää tomaattipyree ja kuumenna. Kaada vesi kattilaan. Murenna sekaan liemikuutiot, lisää maustepippurit. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

3. Leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Silppua tilli. Kaada kerma keittoon, kiehauta. Lisää kalasuikaleet ja tilli, mausta suolalla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki ennen kuin tarjoat keiton.

Katso myös: 5 x kalakeitto ilman maitoa – katso miten kalakeitot tehdään maailmalla!

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä

X