
Kylmäsavulohikeitto
Kylmäsavulohikeitto on arkiruokien aatelinen. Kermainen liemi ja nippu tuoretta tilliä takaavat makuilotulituksen.
Ainekset
Kylmäsavulohikeitto
- 6 perunaa
- 2 porkkanaa
- pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl voita
- 8 dl vettä
- 2 kalaliemikuutiota tai annosfondia
- 5 maustepippuria
- 2 dl ruokakermaa
- 1 pkt (n. 150 g) kylmäsavulohta
- 1/4 tl suolaa
- 1 ruukku tilliä
Valmistusohje
Kylmäsavulohikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri, kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota kasviksia hetki sekoitellen voissa kattilassa.
2. Lisää tomaattipyree ja kuumenna. Kaada vesi kattilaan. Murenna sekaan liemikuutiot, lisää maustepippurit. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
3. Leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Silppua tilli. Kaada kerma keittoon, kiehauta. Lisää kalasuikaleet ja tilli, mausta suolalla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki ennen kuin tarjoat keiton.
Katso myös: 5 x kalakeitto ilman maitoa – katso miten kalakeitot tehdään maailmalla!
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous