Reseptit

Kylmäsavusiika-kurkkutartar

Kylmäsavusiika on ihanan raikas vastine kylmäsavulohelle. Kylmäsavusiika-kurkkutartar ja saaristolaisleipä vievät kielen mennessään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäsavusiika-kurkkutartar

  • 150 g kylmäsavustettua siikaa
  • n. 100 g tuoretta kurkkua
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 rkl ranskankermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 8-12 saaristolaisleipäviipaletta
  • 2 rkl voita

Koristeluun

  • 1 rkl kapriksia
  • 2 oksaa tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa siika pieniksi kuu­tioiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet teelusikalla. Kuutioi myös kurkku.

2. Sekoita kulhossa siika, kurk­ku, tilli, öljy, sitruunamehu, ranskankerma ja suola sekä pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Paahda saaristolaisleipä­ viipaleet rapeiksi ja voitele ne.

4. Laita leivät vadille ja lusikoi päälle siika-­kurkkutartaria. Koristele kylmäsavusiika-kurkkutartar kapriksilla ja tuoreella tillillä.

Katso myös: Ceviche siiasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Tuoresuolattu siika

X