Reseptit

Kylmässä kohotettu pizzataikina

19.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Hyvin vaivattu taikina on onnistuneen pizzan salaisuus.

Ainekset

1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
3 dl lämmintä vettä
3 dl durumvehnäjauhoja
noin 3 dl tavallisia vehnäjauhoja

Valmistusohje

Sekoita hiiva, suola, öljy ja sokeri veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia käsin tai monitoimi- tai yleiskoneella. Peitä taikina kelmulla ja pyyheliinalla. Anna kohota jääkaapissa 12–24 tuntia.

Katso myös:
Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan, Ruoka.fi
Pizzapohja leivinjauheella, Ruoka.fi
Gluteeniton pizzapohja, Kotiliesi.fi

Kommentit (3)

Hvin riittää. Laitoin taikinan illalla jääkaappiin ja aamulla oli pitsa valmis!!




0



0

Ei riitä. Jos saman päivän aikana pitää saada pizza valmiiksi, suosittelen kohottamista huoneenlämmössä, silloinkin mielellään kellon ympäri. Jääkaapissa kohotukseen kannattaa käyttään vähintään 48 tuntia, jopa 96 tuntia.




0



6

Hvin riittää. Laitoin taikinan illalla jääkaappiin ja aamulla oli pitsa valmis!!




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *