Reseptit

Kylmässä kohotettu pizzataikina

19.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Hyvin vaivattu taikina on onnistuneen pizzan salaisuus.

Ainekset

1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
3 dl lämmintä vettä
3 dl durumvehnäjauhoja
noin 3 dl tavallisia vehnäjauhoja

Valmistusohje

Sekoita hiiva, suola, öljy ja sokeri veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia käsin tai monitoimi- tai yleiskoneella. Peitä taikina kelmulla ja pyyheliinalla. Anna kohota jääkaapissa 12–24 tuntia.

Katso myös:
Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan, Ruoka.fi
Pizzapohja leivinjauheella, Ruoka.fi
Gluteeniton pizzapohja, Kotiliesi.fi

Kommentit (2)

Ei riitä. Jos saman päivän aikana pitää saada pizza valmiiksi, suosittelen kohottamista huoneenlämmössä, silloinkin mielellään kellon ympäri. Jääkaapissa kohotukseen kannattaa käyttään vähintään 48 tuntia, jopa 96 tuntia.




0



1

Ei riitä. Jos saman päivän aikana pitää saada pizza valmiiksi, suosittelen kohottamista huoneenlämmössä, silloinkin mielellään kellon ympäri. Jääkaapissa kohotukseen kannattaa käyttään vähintään 48 tuntia, jopa 96 tuntia.




0



1

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *