Reseptit

Kyyhkyä ja viinirypäleitä uunissa

Etkö ole rapujen ystävä? Ei hätää, uunissa paistettu kyyhky viinirypäleiden kera sopii hyvin rapujen tilalle.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 metsäkyyhkyä
  • 4 kokonaista rosmariinioksaa
  • 400 g viinirypäleitä
  • 2 mandariinia
  • 4 tummaa luumua
  • 4 pientä sipulia
  • 200 g suomalaista pekonia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohje

Kyyhky vastaa kesäistä rapuherkuttelua. Tämänkin saa syödä nautinnollisesti sormin.

  1. Tarkista linnun saamat osumat ja poista terävällä puukolla mahdolliset haulit.
  2. Ripota kyyhkyille silputtua rosmariinia ja rouhittua pippuria. Osan mausteista voit pujottaa nahkan alle.
  3. Kääri linnut ohueksi leikattuun pekoniin ja aseta rosmariininoksien ja halkaistujen sipulien sekä kivettömäksi leikattujen luumujen päälle uunivuokaan tai uunipellille.
  4. Peitä linnut rypäletertuin ja kaada vuokaan kiehuva vesi. Aseta vuoka 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä ensin ilman kantta/foliota kunnes ruoka alkaa ruskistua. Peitä vuoka ja kypsennä kunnes linnut ovat läpeensä pehmeitä.
  5. Tarjoa vuoka rouheisen tuoreen vehnäleivän kanssa.

Vihje: Jollei satu olemaan tuoretta rosmariinia, kypsennä kyyhkyt katajanoksien tai koivun tai lepän oksien päällä. Jos myöskään tuoreita hedelmiä ei ole saatavilla, voit korvata hedelmät kuivatuilla rusinoilla ja luumuilla. Kuivatut ainekset ovat eräkeittiön aarteita.

X