Reseptit

Lämmin falafelsalaatti

Lämmin falafelsalaatti kootaan uunijuureksista ja valmispyöryköistä. Harissakastke niputtaa ainekset yhteen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuurekset

  • 1 kg perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua tms.
  • 1 punasipuli
  • 11/2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2-1 tl kuivattua timjamia, rosmariinia tai oreganoa

Lisäksi

  • n. 400 g valmiita falafelpyöryköitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 ps (80 g) babypinaattia

Harissajogurtti

  • 2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl harissatahnaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Lämmin falafelsalaatti valmistuu helposti näin:

1. Pese juurekset huolellisesti, kuori tarvittaessa. Paloittele ne reiluiksi tasakokoisiksi paloiksi.

2. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.

3. Levitä ainekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon uunivuokaan.

4. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Lisää myös suola ja yrtit. Kääntele maut tasaisesti ainesten joukkoon.

5. Paahda 220-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, niin että kasvikset pehmenevät ja saavat väriä.

6. Kaada falafelit kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja raastettu kuori. Pyörittele pullat mausteissa ja kuumenna ne paistinpannulla.

7. Kääntele isolla vadilla tai kulhossa uunijuurekset, falafelpyörykät ja pinaatti sekaisin.

8. Sekoita kastikkeen ainekset.

9. Jaa lämmin falafelsalaatti lautasille ja tarjoa kastikkeen ja yön yli naan-leipien kanssa.

Vinkki! Tähän reseptiin sopivat mitkä tahansa kasvis­ pyörykät, valikoimaa riittää. Pinaatin voit korvata rapealla salaatilla.

lämmin falafelsalaatti
Lämmin falafelsalaatti kootaan valmisfalafeleista ja uunijuureksista.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 1/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Falafel

X