Lämmin falafelsalaatti
Lämmin falafelsalaatti kootaan uunijuureksista ja valmispyöryköistä. Harissakastke niputtaa ainekset yhteen.
Ainekset
Uunijuurekset
- 1 kg perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua tms.
- 1 punasipuli
- 11/2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2-1 tl kuivattua timjamia, rosmariinia tai oreganoa
Lisäksi
- n. 400 g valmiita falafelpyöryköitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 ps (80 g) babypinaattia
Harissajogurtti
- 2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
- 2 tl harissatahnaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Lämmin falafelsalaatti valmistuu helposti näin:
1. Pese juurekset huolellisesti, kuori tarvittaessa. Paloittele ne reiluiksi tasakokoisiksi paloiksi.
2. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
3. Levitä ainekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon uunivuokaan.
4. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Lisää myös suola ja yrtit. Kääntele maut tasaisesti ainesten joukkoon.
5. Paahda 220-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, niin että kasvikset pehmenevät ja saavat väriä.
6. Kaada falafelit kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu ja raastettu kuori. Pyörittele pullat mausteissa ja kuumenna ne paistinpannulla.
7. Kääntele isolla vadilla tai kulhossa uunijuurekset, falafelpyörykät ja pinaatti sekaisin.
8. Sekoita kastikkeen ainekset.
9. Jaa lämmin falafelsalaatti lautasille ja tarjoa kastikkeen ja yön yli naan-leipien kanssa.
Vinkki! Tähän reseptiin sopivat mitkä tahansa kasvis pyörykät, valikoimaa riittää. Pinaatin voit korvata rapealla salaatilla.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 1/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Falafel
Kommentit
Laitetaanko uunijuurekset valmiin linssi/papukeiton pinnalle smetanan kanssa vai erikseen?
Kommentit
Laitetaanko uunijuurekset valmiin linssi/papukeiton pinnalle smetanan kanssa vai erikseen?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous