Reseptit

Lämmin persimonisalaatti

Lämmin persimonisalaatti saa suolaisen makulisän fetajuustosta. Vaniljainen persimoni ja uunissa paahtunut feta ovat mainio makupari.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin persimonisalaatti

  • 4-5 persimonia
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa
  • 50 g babypinaattia

Valmistusohje

1. Poista persimoneista kova kanta.

2. Lohko persimonit ja sipuli.

3. Levitä lohkot uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljy, hunaja sekä sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

4. Murenna päälle fetajuusto ja paahda 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

5. Jäähdytä hieman ja kääntele joukkoon pinaatti. Tarjoa lämmin perismonisalaatti heti.

Lue myös: Persimon-fetasalaatti

Lue myös Kotiliesi.fi: Persimon-juureslisuke

X