Reseptit

Lehtikaali-munakasrulla

19.6.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Munakasrulla sopii niin iltapalalle, kevyeksi lounaaksi kuin kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksikin. Tämä leseillä ja siemenillä rikastettu munakasrulla kätkee sisäänsä lehtikaalipestoa ja muhkean sienitäytteen.

Ainekset

Munakasrulla:

4 dl kauramaitoa
5 kananmunaa
3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leseitä (esim. kaura-, vehnä-)
1/2 tl suolaa
1/2 dl siemeniä (esim. seesami-, kurpitsa-)

Sieni-lehtikaalitäyte:

200 g herkkusieniä tai kantarelleja
100 g lehtikaalia
pala purjoa
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lehtikaalipesto:

100 g lehtikaalia revittynä
1 dl basilikaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 dl sitruunan mehua
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa maidon joukkoon munat, jauhot, leseet ja suola.

2. Kaada seos leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle siemenet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

3. Tee täyte. Puhdista ja viipaloi sienet. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

4.Kuumenna öljy ja kuullota sipulit ja sienet. Lisää lehtikaali ja anna pehmetä. Mausta. Kumoa munakaspohja jäähtyneenä, täytä ja rullaa.

5. Tee lisäksi pesto. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.