
Lohi-kasviskääröt
Kevyet lohi-kasviskääröt hellivät hermoja. Ellet löydä riisipaperiarkkeja, voit kääriä täyteaineet pelkästään salaatinlehtiin.
Ainekset
- 300 g lämminsavulohta
- 2 porkkanaa
- ½ tuoretta kurkkua
- 4 kevätsipulia
- kourallinen pavunituja
- 8 suurta salaatinlehteä ja
- 8 riisipaperiarkkia (etnisiä elintarvikkeita myyvistä kaupoista)
kastike:
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 1 dl gluteenitonta soijakastiketta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lohi suupaloiksi.
2. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi kurkku sekä kevätsipulit. Huuhdo ja kuivaa pavunidut.
3. Tee kääröt yksitellen. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Pidä riisipaperiarkkia kylmässä vedessä puoli minuuttia ja nosta se tasaiselle alustalle. Pane riisipaperiarkki ja salaatinlehti päällekkäin ja jaa täyte päälle. Nosta riisipaperiarkin ja salaatinlehden etureuna täytteen päälle ja kääri täyte sitten niiden sisään. Tee samalla tavalla kaikki kääröt.
4. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita raaste soijakastikkeen, punaviinietikan ja seesamiöljyn joukkoon. Pane kastike tarjolle pieneen kulhoon. Kasta kääröjä kastikkeeseen ennen nauttimista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous