Lohi-kukkakaalicurry
Lohi-kukkakaalicurry on nopea arkiruoka, joka valmistuu pakastealtaan aarteista. Intian lämpimät mausteet takaavat makuilotulituksen.
Ainekset
Lohi-kukkakaalicurry
- 450 g pakastekukkakaalia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 dl hienonnettua pakastesipulia
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 pkt (n. 300 g) pakastelohikuutioita
Lisäksi
- 1 dl maustamatonta täysrasvaista kreikkalaista jogurttia
- 1/2 dl korianteria hienonnettuna
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Lohi-kukkakaalicurry valmistuu helposti näin:
1. Sulata kukkakaali ja siivilöi ylimääräinen neste pois.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulikuutioita ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, sitruunamehu, garam masala, inkivääri, suola ja sokeri. Kiehauta ja kypsennä keskilämmöllä viisi minuuttia.
3. Lisää kasariin lohikuutiot ja kukkakaalit. Jatka kypsentämistä vielä 3–5 minuuttia, kunnes lohikuutiot ovat kypsiä. Lusikoi kastikkeeseen halutessasi kreikkalaista jogurttia. Viimeistele lohi-kukkakaalicurry hienonnetulla korianterilla ja tillillä.
4. Tarjoa lohi-kukkakaalicurry keitetyn riisin ja aasialaisen salaatin kera.
Vinkki! Kukkakaali kannattaa sulattaa ja valuttaa nesteestä ennen kastikkeeseen lisäämistä, näin curry ei vetisty. Halutessasi voit korvata pakastelohikuutiot seiti- tai turskafileellä.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lohicurry
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous