Reseptit

Lohi-kukkakaalicurry

Lohi-kukkakaalicurry on nopea arkiruoka, joka valmistuu pakastealtaan aarteista. Intian lämpimät mausteet takaavat makuilotulituksen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-kukkakaalicurry

  • 450 g pakastekukkakaalia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl hienonnettua pakastesipulia
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 pkt (n. 300 g) pakastelohikuutioita

Lisäksi

  • 1 dl maustamatonta täysrasvaista kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 dl korianteria hienonnettuna
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Lohi-kukkakaalicurry valmistuu helposti näin:

1. Sulata kukkakaali ja siivilöi ylimääräinen neste pois.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulikuutioita ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, sitruunamehu, garam masala, inkivääri, suola ja sokeri. Kiehauta ja kypsennä keskilämmöllä viisi minuuttia.

3. Lisää kasariin lohikuutiot ja kukkakaalit. Jatka kypsentämistä vielä 3–5 minuuttia, kunnes lohikuutiot ovat kypsiä. Lusikoi kastikkeeseen halutessasi kreikkalaista jogurttia. Viimeistele lohi-kukkakaalicurry hienonnetulla korianterilla ja tillillä.

4. Tarjoa lohi-kukkakaalicurry keitetyn riisin ja aasialaisen salaatin kera.

Vinkki! Kukkakaali kannattaa sulattaa ja valuttaa nesteestä ennen kastikkeeseen lisäämistä, näin curry ei vetisty. Halutessasi voit korvata pakastelohikuutiot seiti- tai turskafileellä.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.

lohi-kukkakaalicurry
Lohi-kukkakaalicurry valmistuu nopeasti pakastekalasta ja -kukkakaalista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lohicurry

X