Reseptit

Lohikulho

Lämmin lohikulho on hauska ja herkullinen lisä aamiaiselle. Ja raikas tapa valmistaa kala-ja kananmunaruoka!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohikulho

  • 1 (n.400 g) parsakaali
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g savustettua lohta
  • 4 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • n. 35 g rucolaa

Valmistusohje

Lohikulho tehdään helposti näin:

1. Paloittele parsakaali nupuiksi, paloittele halutessasi myös kuorittu varsi.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paahda parsakaaleja pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Jaa parsakaalit uuninkestäviin annosvuokiin. Paloittele päälle savulohi. Riko kulhoihin kananmunat ja murenna pinnalle fetajuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat kypsyneet.

5. Viimeistele lohikulho ripottelemalla pinnalle tilliä ja rucolaa.

Katso myös: Kulhoruoka lohella

Katso myös Kotiliesi.fi: Poke-kulho

X