Lohimoussetorttu
Lohimoussetorttu on voileipäkakun ja piirakan helppotekoinen hybridi. Pohja paistetaan erikseen edellisenä päivänä ja täytetään ennen tarjoilua piparjuurella maustetulla lohimoussella. Iso piirakka riittää 10 hengelle.
Ainekset
Lohimoussetorttu, pohja;
- 4 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita (kylmää)
- 1 dl juustoraastetta (esim. emmental-)
- 1/2 dl kylmää vettä
Täyte
- 200 g ranskankermaa (28 %)
- 200 g tuorejuustoa
- 150 g kylmäsavulohta
- 250 g lämminsavulohta
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1-1 1/2 rkl piparjuuritahnaa
- 1/2 sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Koristeeksi
- 50 g kylmäsavulohta
- kurkkua
- punasipulia
- tilliä
- ruohosipulia
Valmistusohje
Lohimoussetorttu tehdään helposti näin:
1. Mittaa jauhot kulhoon, lisää sekaan paloiteltu voi ja juustoraaste. Nypi ainekset sekaisin käsin tai käytä monitoimikoneen terää. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina liikoja vaivaamatta tasaiseksi. Painele taikina pyöreäksi levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Peitä irtopohjaisen piirakkavuoan (halk. 26–27 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Reunat saavat olla hieman pohjaa paksummat. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Pohjan voi hyvin tehdä jo tarjoamista edeltävänä päivänä.
3. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Hienonna kalat ja sekoita täytteeseen. Mausta täyte piparjuuritahnalla, ruohosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä täyte pohjan päälle ja anna piirakan olla jääkaapissa tarjoiluun asti.
4. Koristele lohimoussetorttu kylmäsavulohella, kurkkukuutioilla, hienonnetulla punasipulilla ja tillillä tai ruohosipulilla.
Katso myös: Rapea misolohipiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmäsavulohipiirakka ja graavattu keltuainen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous