Reseptit

Lohipastrami ja marinoitu punasipuli

Lohipastrami ja marinoitu punasipuli ovat herkullinen tarjottava joulupöydässä perinteisen graavilohen sijaan tai ohella. Seesaminsiemenet ja tujaus wasabia antavat kalalle makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohipastrami

  • 400 g puhdistettua lohifileetä (paksu pala)
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl wasabia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Marinoitu punasipuli

  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifileen paksusta reunasta mahdollisimman siisti, pitkä ja kaunis pala.

2. Sekoita soijakastikkeeseen suola, sitruunamehu, wasabi sekä ripaukset mustapippuria ja sokeria.

3. Nosta lohipala kapeaan reunalliseen astiaan ja valele kala kauttaaltaan soijamarinadilla.

4. Peitä astia kelmulla ja anna kalan marinoitua kylmässä vähintään 2 tuntia.

5. Laita sillä aikaa sipuli marinoitumaan. Kuori sipuli ja leikkaa se erittäin ohuiksi renkaiksi. Sekoita pienessä kulhossa sipulirenkaiden joukkoon punaviinietikka, sitruunamehu, öljy sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Laita sivuun odottamaan.

6. Nosta kala marinadista, painele se talouspaperilla kuivaksi ja sipaise sen pintaan tilkka öljyä.

7. Paista lohipala kuumalla paistinpannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan. Kääntele varovasti, ettei pala hajoa.

8. Pyörittele lohipala vielä seesaminsiemenissä.

9. Leikkaa lohipastrami ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa marinoidun punasipulin kera.

Lue myös: Lohipastramileivät

Lue myös Kotiliesi.fi: Tataki-seesamisiikaa

X