Reseptit

Louhisaaren juoma

Louhisaaren juoma eli Mannerheimin sima kuuluu kesäjuomien parhaimmistoon. Mustaherukanlehdet tuovat sitruunaiseen juomaan juuri oikean maun. Valmiin juoman annetaan käydä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luohisaaren juoma eli Marsikin sima

  • 1 l mustaherukanlehtiä
  • 2 sitruunaa
  • 5 dl sokeria
  • 5 l vettä
  • herneen kokoinen pala hiivaa

Valmistusohje

Louhisaaren juoma valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo mustaherukanlehdet. Kuori ja viipaloi sitruunat. Pane mustaherukanlehdet, sitruunaviipaleet ja sokeri suureen teräskattilaan tai muuhun puhtaaseen astiaan.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se mustaherukanlehtien, sitruunaviipaleiden ja sokerin päälle. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.

3. Anna juoman käydä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota juoma. Säilytä pullot jääkaapissa.

Vinkki: Kurkkaa 7 tapaa maustaa sima

Lue myös Kotiliesi.fi: Tiesitkö, että marsalkka Mannerheim omisti kahvilan? Presidentti nautti siellä päivittäin aamiaisen, johon kuului yksi asia, jonka valmistuksesta hän oli erityisen tarkka

X