Reseptit

Luumu-karpalochutney

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg luumuja
  • 1 iso punasipuli
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl karpaloita
  • 2 dl muscovadosokeria
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.5 dl punaviinietikkaa
  • 3 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Paloittele luumut, hienonna kuoritut punasipulit ja nosta ainekset kattilaan. Pese appelsiini huolella ja raasta sen uloin kuori kattilaan. Purista joukkoon mehut.

2. Lisää seokseen karpalot, sokerit, suola ja punaviinietikka. Kääri mausteet sideharsoon ja nosta maustepussi kattilaan. Anna kiehua noin 30 minuuttia.

3. Poista maustepussi, tarkista maku ja purkita kuuma chutney puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kannet heti ja säilytä purkit kylmässä.

X