![](https://anna.fi/awpo/img/2022/10/luumupaistos.jpg?s=d1ed18c4572a49a68fbaf55a357706eb&fit=crop)
Luumupaistos
Luumupaistos on herkullista vaihtelua omena-kaurapaistokselle. Rapea toscakuorrute viimeistelee makuelämyksen. Kokeile toscaa myös pähkinöistä, esimerkiksi hasselpähkinätosca on herkullista vaihtelua perinteiselle mantelille.
Ainekset
Luumupaistos
- 500 g luumuja
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
Tosca
- 150 g kasvimargariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 150 g mantelilastuje
- 3 rkl maissijauhoja
- 2 rkl kaurajuomaa
- 1/4 tl suolaa
Tarjoiluun
- vegaanista ”kermavaahtoa”
Valmistusohje
Luumupaistos tehdään helposti näin:
1. Lohko luumut ja poista kivet.
2. Kääntele kulhossa luumujen joukkoon sokerit ja kardemumma.
3. Lusikoi luumut uuninkestäviin annosvuokiin. Paista luumuja 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia.
4. Mittaa kattilaan kaikki toscan ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa niin, että pinta pulpahtaa muutaman kerran, ja nosta sitten kattila liedeltä.
5. Lusikoi tosca jo hieman uunissa pehmenneiden luumujen päälle.
6. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, niin että tosca saa kauniin, kullankeltaisen pintavärin.
7. Tarjoa luumupaistos kasvipohjaisen ”kermavaahdon” tai vegaanisen jäätelön kera.
Katso myös: Luumu-omenahyve
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä luumuista, kun satoa pukkaa ämpäritolkulla? Katso Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous