Reseptit

Luumupaistos

Luumupaistos on herkullista vaihtelua omena-kaurapaistokselle. Rapea toscakuorrute viimeistelee makuelämyksen. Kokeile toscaa myös pähkinöistä, esimerkiksi hasselpähkinätosca on herkullista vaihtelua perinteiselle mantelille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumupaistos

  • 500 g luumuja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Tosca

  • 150 g kasvimargariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 150 g mantelilastuje
  • 3 rkl maissijauhoja
  • 2 rkl kaurajuomaa
  • 1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

  • vegaanista ”kermavaahtoa”

Valmistusohje

Luumupaistos tehdään helposti näin:

1. Lohko luumut ja poista kivet.

2. Kääntele kulhossa luumujen joukkoon sokerit ja kardemumma.

3. Lusikoi luumut uuninkestäviin annosvuokiin. Paista luumuja 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia.

4. Mittaa kattilaan kaikki toscan ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa niin, että pinta pulpahtaa muutaman kerran, ja nosta sitten kattila liedeltä.

5. Lusikoi tosca jo hieman uunissa pehmenneiden luumujen päälle.

6. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, niin että tosca saa kauniin, kullankeltaisen pintavärin.

7. Tarjoa luumupaistos kasvipohjaisen ”kermavaahdon” tai vegaanisen jäätelön kera.

Katso myös: Luumu-omenahyve

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä luumuista, kun satoa pukkaa ämpäritolkulla? Katso Kotilieden parhaat reseptit

X