Reseptit

Luumurahkakakku

Luumurahkakakku koristellaan sulatetulla suklaalla, viikunoilla ja pipareilla. Kakku sopii hienosti vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g piparkakkuja
  • 50 g voita

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g maustettua rahkaa (luumu-kaneli)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl luumumarmeladia
  • (tilkka kuumaa vettä)

Koristeluun:

  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 50 g pipareita
  • 2 viikunaa lohkoina
  • tomusokeria

Valmistusohje

Luumurahkakakku leivotaan helposti näin:

1. Murskaa piparit tehosekoit­timessa hienoksi jauhelmaksi. Sulata voi ja sekoita keksijau­helman joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irto­pohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 22 cm).

2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita rahkan joukkoon so­kerit ja luumumarmeladi. Kään­tele seokseen myös kermavaahto.

5. Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivate täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muuta­maksi tunniksi tai yön yli.

7. Koristele luumurahkakakku sulatetulla suklaalla, pipareilla ja viiku­nalohkoilla. Viimeistele tomu­sokerilla.

Katso myös: Puolalainen luumu-marenkikakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas rahkakakku

X