Luumurahkakakku
Luumurahkakakku koristellaan sulatetulla suklaalla, viikunoilla ja pipareilla. Kakku sopii hienosti vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi.
Ainekset
Pohja:
- 150 g piparkakkuja
- 50 g voita
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 400 g maustettua rahkaa (luumu-kaneli)
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl luumumarmeladia
- (tilkka kuumaa vettä)
Koristeluun:
- 100 g tummaa suklaata sulatettuna
- 50 g pipareita
- 2 viikunaa lohkoina
- tomusokeria
Valmistusohje
Luumurahkakakku leivotaan helposti näin:
1. Murskaa piparit tehosekoittimessa hienoksi jauhelmaksi. Sulata voi ja sekoita keksijauhelman joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 22 cm).
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja luumumarmeladi. Kääntele seokseen myös kermavaahto.
5. Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivate täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
7. Koristele luumurahkakakku sulatetulla suklaalla, pipareilla ja viikunalohkoilla. Viimeistele tomusokerilla.
Katso myös: Puolalainen luumu-marenkikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas rahkakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous