Maapähkinä-kanakeitto
Maapähkinä-kanakeitto on saanut inspiraationsa länsiafrikkalaisesta maapähkinävoikeitosta. Tämä keitto on ihanan tuhti ja lämmittävä.
Ainekset
Maapähkinä-kanakeitto
- 1 (400 g) bataatti
- 1 ps (65 g) pinaattia
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 7 dl vettä
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 2 kanafondikuutiota
- 4 rkl sileää maapähkinävoita
- 2 tl sokeria
- (suolaa)
- 2 grillattua broilerin rintaa
- 1 dl korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Maapähkinä-kanakeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja kuutioi bataatti. Huuhtele pinaatti lävikössä. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Paista öljyssä kattilassa valkosipulia, bataattia ja inkivääriä keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, kanafondikuutiot, maapähkinävoi ja sokeri. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes bataattikuutiot tuntuvat pehmeiltä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
3. Poista grillatuista broilerin rinnoista luut ja nahka, revi liha paloiksi. Lisää broileri ja pinaatit keittoon. Keitä viitisen minuuttia. Viimeistele maapähkinä-kanakeitto hienonnetulla korianterilla.
Vinkki! Tarjoa maapähkinä-kanakeitto chapati-leivän kera.
Lue myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen kanakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous