Reseptit

Maapähkinä-kanakeitto

Maapähkinä-kanakeitto on saanut inspiraationsa länsiafrikkalaisesta maapähkinävoikeitosta. Tämä keitto on ihanan tuhti ja lämmittävä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinä-kanakeitto

  • 1 (400 g) bataatti
  • 1 ps (65 g) pinaattia
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 7 dl vettä
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 2 kanafondikuutiota
  • 4 rkl sileää maapähkinävoita
  • 2 tl sokeria
  • (suolaa)
  • 2 grillattua broilerin rintaa
  • 1 dl korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Maapähkinä-kanakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Huuhtele pinaatti lävikössä. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Paista öljyssä kattilassa valkosipulia, bataattia ja inkivääriä keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, kanafondikuutiot, maapähkinävoi ja sokeri. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes bataattikuutiot tuntuvat pehmeiltä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

3. Poista grillatuista broilerin rinnoista luut ja nahka, revi liha paloiksi. Lisää broileri ja pinaatit keittoon. Keitä viitisen minuuttia. Viimeistele maapähkinä-kanakeitto hienonnetulla korianterilla.

Vinkki! Tarjoa maapähkinä-kanakeitto chapati-leivän kera.

maapähkinä-kanakeitto
Maapähkinä-kanakeitto vain paranee seuraavalla lämmityskerralla.

Lue myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen kanakeitto

X