Mäiskyperunavuoka
Mäiskyperunavuoka on hauska tapa tarjota rapeaksi paahtuneet perunat. Salviavoi ja parmesaanijuusto takaavat makunautinnon.
Ainekset
Mäiskyperunavuoka
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 100 g voita
- 2-3 oksaa salviaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1/4 tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl salviaa hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä hieman.
2. Nostele perunat pystyasentoon keskikokoisen uunivuokaan. Lyttää perunat kasaan esimerkiksi puulastalla.
3. Laita voi ja salvianoksan kattilaan. Anna voin sulaa ja ottaa makua salviasta muutaman minuutin ajan. Poista sitten salvianoksat kattilasta.
4. Sekoita kulhossa korppujauhot, parmesaaniraaste, savupaprikajauhe, hienonnettu salvia, suola sekä pippuri.
5. Kaada joukkoon sulanut ja maustunut voi ja sekoita. Levitä seos perunoiden pinnalle. Gratinoi mäiskyperunavuoka 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Lyttypotut
Katso myös Kotiliesi.fi: Mäiskypotut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous