Reseptit

Mäiskyperunavuoka

Mäiskyperunavuoka on hauska tapa tarjota rapeaksi paahtuneet perunat. Salviavoi ja parmesaanijuusto takaavat makunautinnon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mäiskyperunavuoka

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 100 g voita
  • 2-3 oksaa salviaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1/4 tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl salviaa hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä hieman.

2. Nostele perunat pystyasentoon keskikokoisen uunivuokaan. Lyttää perunat kasaan esimerkiksi puulastalla.

3. Laita voi ja salvianoksan kattilaan. Anna voin sulaa ja ottaa makua salviasta muutaman minuutin ajan. Poista sitten salvianoksat kattilasta.

4. Sekoita kulhossa korppujauhot, parmesaaniraaste, savupaprikajauhe, hienonnettu salvia, suola sekä pippuri.

5. Kaada joukkoon sulanut ja maustunut voi ja sekoita. Levitä seos perunoiden pinnalle. Gratinoi mäiskyperunavuoka 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Lyttypotut

Katso myös Kotiliesi.fi: Mäiskypotut

X