Reseptit

Makkarapata

Makkarapata sopii rennoksi illanistujaispadaksi rapeakuorisen maalaisleivän kanssa. Kurpitsat ja tuoremakkarat kypsyvät liemessä, jolle makua antavat kokojyväsinappi, valkosipuli ja timjami. Mitä maustetumpi makkara, sen maukkaampi lopputulos.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makkarapata

  • 1 (n. 1 kg) myskikurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 250 g tuoremakkaraa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl kokojyväsinappia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

Makkarapata tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, leikkaa lohkoiksi. Kuori lohkot ja paloittele. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Anna kasvisliemikuution liueta kiehuvaan veteen.

2. Ruskista paloitellut tuoremakkarat öljyssä paistinpannulla. Sekoita uunipataan kasvisliemi, sinappi, valkoviini ja timjami. Lisää kurpitsat, sipulit, valkosipulit ja makkarat. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

3. Tarjoile makkarapata keitetyn ohran, kauran tai riisin kera.

Katso myös: Tulinen makkarapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Makakrapata chili con carnen tapaan

X