Reseptit

Tulinen makkarapata

7.10.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Valitse makkarapataan mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa. Tarjoa lisukkeena pastaa ja viimeistele pata tuoreella basilikalla.

Ainekset

500 g tulista makkaraa (esim. chorizo)
2 sipulia
2 paprikaa
1 chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl sokeria
5 dl tomaattimehua
ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

keitettyä pastaa
kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Paloittele makkarat. Suikaloi sipulit ja paloittele paprikat. Hienonna chilipalko.

2. Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit, paprikat ja chili. Kuullota hetki. Lisää myös makkarat, paista pari minuuttia ja lisää sitten paprikajauhe, oregano ja sokeri.

3. Kaada pataan tomaattimehu ja kiehauta. Hauduta kannen alla niin, että kasvikset kypsyvät ja antavat liemeen makua. Tarkista maku ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

4. Tarjoile keitetyn pastan kanssa ja viimeistele tuoreella basilikalla.

Lisää maukkaita makkararuokia:

makkara-kikhernepata

Makkara-kikhernepata

946338-Makkarapannu.jpg

Makkarapannu uunissa

977971-mustapapu_makkaramuhennos.jpg

Mustapapu-makkaramuhennos

Kotiliesi.fi: Makkarapata chili con carnen tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme