Reseptit

Makkararisotto

Makkararisotto maustuu makoisaksi mausteisella makkaralla. Mitä voimakkaampaa makkaraa risottoon sekoitat, sen maukkaampi lopputulos. Ripaus savupaprikaa antaa risotolle pilkahduksen paellan mausta. Älä unohda viinietikkaa, sillä risotto tarvitsee pienen hapokkuuden, ettei mausta tule tasapaksu.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makkararisotto

  • 1 l kuorittuja ja pieneksi pilkottuja kasviksia, esim. suippopaprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia, pinaattia, lehtikaalia
  • 100 g mausteista makkaraa, esim. chorizoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 7 dl liha- tai kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua yrttisekoitusta
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Makkararisotto tehdään helposti näin:

1. Käsittele kasvikset, kuutioi makkara ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kana- tai lihaliemi kiehuvaksi.

2. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Lisää kasviskuutiot, makkarat, valkosipulit ja riisi. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Mausta savupaprikalla, yrttisekoituksella ja viinietikalla.

3. Lisää joukkoon kuumaa lihalientä muutamassa erässä. Kypsennä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Sekoita joukkoon juustoraaste. Viimeistele makkararisotto basilikalla ja halutessasi tomaateilla.

Katso myös: Sienirisotto

Katso myös Kotiliesi.fi: Pekoni-cheddarrisotto

X