Reseptit

Maksalaatikko

Rusinat kuuluvat perinteisesti maksalaatikkoon, mutta jos et ole niiden ystävä, voit jättää ne ohjeesta pois.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maksalaatikko

  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 2 sipulia
  • voita
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 400 g jauhettua maksaa
  • 1 dl rusinoita
  • 3 rkl siirappia
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Maksalaatikko mummolan tyyliin syntyy näin:

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna nokare voita paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota ne kullankeltaisiksi ja pehmeiksi.

3. Sekoita riisin joukkoon sipulit, maito, munat, jauhettu maksa, rusinat, siirappi ja meirami. Mausta seos maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Tarjoa ruoka puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki: Mummolan leivinuunin lempeässä lämmössä paistettiin ensin leivät ja pullat, sen jälkeen maksalaatikko. Tässä reseptissä on mukana rusinat, mutta ne voi jättää halutessaan pois.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itse joulupöydän maksapateen.

X