5.5.2012

Maksalaatikko

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

5 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl puuroriisiä
2 sipulia
voita
5 dl maitoa
2 munaa
400 g jauhettua maksaa
1 dl rusinoita
3 rkl siirappia
1 rkl kuivattua meiramia
suolaa
valkopippuria

Valmistusohje

Mummolan leivinuunin lempeässä lämmössä paistettiin ensin leivät ja pullat, sen jälkeen maksalaatikko. Tässä reseptissä on mukana rusinat, mutta ne voi jättää halutessaan pois.
 

Valmista maksalaatikko näin:

Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna nokare voita paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota ne kullankeltaisiksi ja pehmeiksi.

Sekoita riisin joukkoon sipulit, maito, munat, jauhettu maksa, rusinat, siirappi ja meirami. Mausta seos maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (2)

Jepu,
Kiitos hyvästä huomiosta. Siirapin määrä on nyt lisätty reseptiin.

Ruoka.fi:n toimitus/Leena




0



0

Jepu,
Kiitos hyvästä huomiosta. Siirapin määrä on nyt lisätty reseptiin.

Ruoka.fi:n toimitus/Leena




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *