Reseptit

Mandariinikana

Mandariinikana kypsyy mehevän maukkaaksi makean hapokkaan mandariinin ja appelsiinin, raikkaan inkiväärin ja valkosipulin yhdistävässä kastikkeessa, joka muistuttaa kiinalaisravintolan suosittua klassikkoannosta. Ripaus chiliä tuo makuun sopivasti poltetta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mandariinikana

  • 1 rs (600 g) broilerin paistileikkeitä
  • 2 mandariinin mehu
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

Mandariinikana valmistuu helposti näin:

1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

2. Purista mandariineista ja appelsiinista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Ruskista broilerin paistileikkeet öljyssä paistokasarissa. Lisää valkosipuli, jatka paistamista muutaman minuutin. Lisää mandariini- ja appelsiinimehu, inkivääri, soijakastike, hunaja, suola ja chilihiutaleet. Kypsennä keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Halutessasi lisää muutama appelsiiniviipale pannulle loppuvaiheessa kypsennystä. Tarjoa mandariinibroileri veriappelsiini-mozzarellasalaatin kera.

Vinkki! Revi broilerin paistileikkeet haarukalla paloiksi ennen tarjoilua – näin kastike maustaa broilerin parhaiten. 

Mandariinikana
Mandariinikana on sitrussesongin herkku arkiruoka.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 3/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Appelsiinikana

X