Reseptit

Mango-lohicurry

Nopea ja helppo mango-lohicurry maistuu koko perheelle! Makea mango, kookos ja lohi ovat täydellinen makutrio!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mango-lohicurry

  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä (tai rypsiöljyä)
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 400 g lohta kuutioina
  • 1 mango kuutioina
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 pss babypinaattia

Valmistusohje

Mango-lohicurry tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi punasipuli, ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna kookosöljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää currytahna ja sekoita, anna maun herätä.

3. Lisää lohipalat ja anna niiden paistua niin, että ne saavat väriä pintaan. Kääntele lohipaloja varovasti, etteivät ne mene rikki.

4. Lisää mangokuutiot ja kookoskerma, sitruunamehu ja vesi. Kiehauta ja mausta suolalla, mustapippurilla ja makealla chilikastikkeella.

5. Kääntele joukkoon pinaatti, kuumenna ja tarjoa mango-lohicurry keitetyn riisin tai nuudelien kera.

Vinkki! Makean chilikastikkeen voi lisätä annokseen vasta lautasella, jos kaikki eivät pidä tulisesta ruoasta.

Katso myös: Intialainen lohicurry

Katso myös Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lohicurry

X