Mansikka-kauraruudut
Mansikka-kauraruudut ovat rapsakkaa syötävää. Nauti herkku vaniljajäätelön kanssa tai nappaa mukaan energiapalaksi patikkaretkelle.
Ainekset
Mansikka-kauraruudut
- 100 g voita
- 2 1/2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 200 g mansikoita
- 1 tl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Kuorrute
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl maitoa
Valmistusohje
Mansikka-kauraruudut leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi. Sekoita kulhossa keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokerit ja suola. Kaada joukkoon sulatettu voi, sekoita hyvin.
2. Viipaloi mansikat. Kääntele perunajauhot, sokeri ja sitruunamehu viipaleiden joukkoon.
3. Vuoraa noin 20 x 25 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Painele 2/3 taikinasta tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Lisää päälle mansikkaviipaleet ja painele loput taikinasta mansikoiden päälle.
4. Kypsennä leivonnaista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna ensin jäähtyä haaleaksi huoneenlämmössä ja sen jälkeen kylmäksi jääkaapissa.
5. Leikkaa levy neliöiksi. Voit halutessasi viimeistellä neliöt kuorruteraidoilla. Sekoita kuorruteainekset keskenään ja valuta kuorrute raidoiksi kauraneliöiden pinnalle. Anna jähmettyä.
Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous