Reseptit

Mansikka-kauraruudut

Mansikka-kauraruudut ovat rapsakkaa syötävää. Nauti herkku vaniljajäätelön kanssa tai nappaa mukaan energiapalaksi patikkaretkelle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-kauraruudut

  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 200 g mansikoita
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Kuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl maitoa

Valmistusohje

Mansikka-kauraruudut leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokerit ja suola. Kaada joukkoon sulatettu voi, sekoita hyvin.

2. Viipaloi mansikat. Kääntele perunajauhot, sokeri ja sitruunamehu viipaleiden joukkoon.

3. Vuoraa noin 20 x 25 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Painele 2/3 taikinasta tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Lisää päälle mansikkaviipaleet ja painele loput taikinasta mansikoiden päälle.

4. Kypsennä leivonnaista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna ensin jäähtyä haaleaksi huoneenlämmössä ja sen jälkeen kylmäksi jääkaapissa.

5. Leikkaa levy neliöiksi. Voit halutessasi viimeistellä neliöt kuorruteraidoilla. Sekoita kuorruteainekset keskenään ja valuta kuorrute raidoiksi kauraneliöiden pinnalle. Anna jähmettyä.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X