mansikka-piparminttuhillo
Reseptit

Mansikka-piparminttuhillo

Mansikka-piparminttuhillo tuo herkullista twistiä perinteiseen mansikkahilloon. Mansikka- ja muita marjahilloja on hauskaa maustaa eri tavoin. Kokeile rohkeasti tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinia tai timjamia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-piparminttuhillo

  • 500 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1/2 dl vettä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 2 oksaa tuoretta minttua
  • 3 dl hillosokeria

Valmistusohje

Mansikka-piparminttuhillo tehdään helposti näin:

1. Puhdista mansikat (jos käytät tuoreita).

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä piparmintun oksat.

3. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla ja nosta kattila liedeltä.

5. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana.

6. Purkita mansikka-piparminttuhillo desinfioituun purkkiin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Katso myös: Laventeli-mansikkahillo

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo mansikkahillo – tarvitset vain marjoja ja sokeria, ehkä tilkan vettä

X