mansikka-rahkaletut
Reseptit

Mansikka-rahkaletut

Nämä rahkaletut ovat parhaat letut, joita olen ikinä maistanut. Mikä raikkaus ja makeus samassa paketissa!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 250 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2–3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 200 g mansikoita

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä
  • (tuoreita mansikoita)

Valmistusohje

 

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset, mansikoita lukuun ottamatta, tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15–20 minuuttia.

2. Leikkaa mansikat viipaleiksi.

3. Paista taikinasta lettupannulla pieniä lettuja ja laita pinnalle muutama mansikkaviipale ennen kääntämistä.

4. Tarjoile letut vaniljajäätelön ja halutessasi tuoreiden mansikoiden kanssa.

Katso myös:

Makeat syrnikit, eli rahkaletut, Ruoka.fi

Puolukkaiset rahka-tattariletut, Ruoka.fi

Rahkaohukaiset ilman munaa, Kotiliesi.fi

X