Reseptit

Mansikka-raparperihillo

Hillo on helppo tapa säilöä kesän sato.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

60

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-raparperihillo

  • 1 kg raparperia
  • 2 l mansikoita
  • 1 kg hillosokeria

Valmistusohje

Mansikka-raparperihillo valmistuu näin helposti:

1. Huuhdo ja paloittele raparperit, ja pane ne mansikoiden kanssa kattilaan. Kuumenna kunnes kattilasta alkaa nousta höyryä.

2. Lisää hillosokeri sekoittaen. Keitä 20 minuuttia. Ravista kattilaa usein, ettei mansikka-raparperihillo pala pohjaan.

3. Nosta kattila levyltä ja anna hillon jäähtyä puoli tuntia.

4. Poista pinnalta vaahto ja tölkitä mansikka-raparperihillo puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä kylmässä.

Vinkki: Näin tehdään mummolasta tuttu raparperi-mansikkakiisseli

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään raparperihilloke

X