mansikka-suklaakrepit
Reseptit

Mansikka-suklaakrepit

Mansikka-suklaakrepit vievät kielen! Appelsiinimarinoidut mansikat ja suklaakastike ovat lettujen täytteenä hurmaava makupari.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Krepit

  • 3 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl sulatettua voita

Marinoidut mansikat

  • 1 rasia (250 g) mansikoita
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 1 rkl sokeria

Suklaakastike

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • (kermavaahtoa)

Valmistusohje

Mansikka-suklaakrepit tehdään helposti näin:

1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, mausteet ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta pannulla ohuita, isoja kreppejä voissa.

2. Huuhdo ja viipaloi mansikat. Lisää viipaleiden joukkoon sokeri sekä appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Anna maustua puolisen tuntia.

3. Mittaa suklaakastikkeen ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kastiketta sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

4. Tarjoa krepit mansikoiden ja suklaakastikkeen ja halutessasi kermavaahdon kanssa. Jos täytät mansikka-suklaakrepit etukäteen, tarjoa kermavaahto erikseen, ettei siitä tule valuvaa.

Katso myös: Ranskalaiset tattarikrepit

Katso myös Kotiliesi.fi: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa

X