Mansikka-suklaakrepit
Mansikka-suklaakrepit vievät kielen! Appelsiinimarinoidut mansikat ja suklaakastike ovat lettujen täytteenä hurmaava makupari.
Ainekset
Krepit
- 3 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl sulatettua voita
Marinoidut mansikat
- 1 rasia (250 g) mansikoita
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 1 rkl sokeria
Suklaakastike
- 1 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- (kermavaahtoa)
Valmistusohje
Mansikka-suklaakrepit tehdään helposti näin:
1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, mausteet ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta pannulla ohuita, isoja kreppejä voissa.
2. Huuhdo ja viipaloi mansikat. Lisää viipaleiden joukkoon sokeri sekä appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Anna maustua puolisen tuntia.
3. Mittaa suklaakastikkeen ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kastiketta sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.
4. Tarjoa krepit mansikoiden ja suklaakastikkeen ja halutessasi kermavaahdon kanssa. Jos täytät mansikka-suklaakrepit etukäteen, tarjoa kermavaahto erikseen, ettei siitä tule valuvaa.
Katso myös: Ranskalaiset tattarikrepit
Katso myös Kotiliesi.fi: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous