Reseptit

Mansikka-valkosuklaamousse

Tästä ei enää kermavaahdon ja mansikoiden yhdistelmä parane. Kaunis ja kerrostettu mansikka-valkosuklaamousse kruunaa kesäaterian.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-valkosuklaamousse

  • 400 g mansikoita
  • 3 dl kuohu­ tai vispikermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 50 g valkosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

Mansikka-valkosuklaamousse tehdään helposti näin:

1. Puhdista mansikat.

2. Viipaloi puolet mansikoista.

3. Soseuta loput mansikat ja mausta sose puolella tomusokerista.

4. Vaahdota kerma napakaksi ja mausta se lopulla tomusokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Kääntele vaahdon joukkoon puolet mansikkasoseesta.

5. Kaada loput mansikkasoseesta annosmaljojen pohjalle, lisää mansikkaviipaleita ja lusikoi päälle vaahto.

6. Nosta lasit jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

7. Koristele mansikka-valkosuklaamousse lopuilla mansikkaviipaleilla ja valkosuklaarouheella juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X