Reseptit

Mansikkakakku kulhossa

Mansikkakakku kulhossa syntyy helposti mutkia oikoen. Valmis kakkupohja on oikotie onneen. Maku tuo mieleen lapsuuden kesät.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkakakku kulhossa, pohja

  • 1 valmis kakkupohja
  • 1 dl sitruunalimonadia

Täyte

  • 250 g mansikoita
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl mansikkahilloa
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Koristeluun

  • 250 g mansikoita

Valmistusohje

Mansikkakakku kulhossa tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin täyte. Puhdista ja paloittele mansikat.

2. Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon jugurtti ja sokeri.

3. Kääntele seokseen mansikkahillo, mansikkapalat sekä hienonnettu minttu.

4. Nosta yksi kakkupohja lasimaljan pohjalle ja kostuta se limonadilla. Lusikoi päälle 1/3 täytteestä. Tasoite pinta ja tee toinen samanlainen kerros. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkupohja ja lusikoi pinnalle lopputäyte.

5. Puolita koristeluun tulevat mansikat ja asettele ne kauniisti kakun pinnalle.

6. Anna kakun tekeytyä vartin verran ennen tarjoilua.

Katso myös: Mansikka-kulhokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakääretorttukakku

X