Reseptit

Mansikkaviinerit

Mansikkaviinerit on helppoakin helpompi tehdä valmiista lehtitaikinalevyistä ja vaniljakreemistä mansikoita säästelemättä. Tupsauta viinereiden pinnalle reilu kerros tomusokeria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkaviinerit

  • 1 pkt (5 kpl) pakastevoitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna
  • 1 prk (200 g) vaniljakreemiä
  • 200 g mansikoita
  • tomusokeria

Valmistusohje

Mansikkaviinerit leivotaan helposti näin:

1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Puolita sulaneet levyt ja leikkaa niiden reunoihin pohjaan asti ulottuvat viillot terävällä veitsellä. Voitele reunat munalla. Lusikoi kreemi viinereiden keskelle.

2. Paista mansikkaviinerit 225-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Viipaloi mansikat ja lisää ne kreemin päälle. Siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria.

Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X