18.6.2012

Mantelinen juustokakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Juustokakku on herkkusuun valinta. Täyteläinen kakku kruunataan tuoreilla vadelmilla.

Ainekset

1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 dl vehnäjauhoja

täyte:

2 munaa
1 tlk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk smetanaa
1 dl hunajaa tai sokeria
1 sitruunan mehu
1 rkl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
2 dl mantelirouhetta

pinnalle:

1 l vadelmia

lisäkkeeksi:

vaahterasiirappia

Valmistusohje

Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten ja sekoita joukkoon sitruunamehu sekä raastettu sitruunankuori. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtoreunavuoan pohjaan ja reunoille. Anna kovettua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään keltuaiset, tuorejuusto, maitorahka, smetana, hunaja tai sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja maissitärkkelys- tai perunajauhot. Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostelemalla muiden täyteaineiden joukkoon.

Levitä mantelirouhe pohjataikinan päälle ja kaada muut täyteaineet vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä ja levitä pinnalle koristeeksi tuoreita vadelmia tai tarjoa kakku vaahterasiirapin kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi