Mantelinen juustokakku
Juustokakku on herkkusuun valinta. Täyteläinen kakku kruunataan tuoreilla vadelmilla.
Ainekset
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 2 munaa
- 1 tlk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlk (250 g) maitorahkaa
- 1 tlk smetanaa
- 1 dl hunajaa tai sokeria
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
- 2 dl mantelirouhetta
pinnalle:
- 1 l vadelmia
lisäkkeeksi:
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten ja sekoita joukkoon sitruunamehu sekä raastettu sitruunankuori. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtoreunavuoan pohjaan ja reunoille. Anna kovettua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään keltuaiset, tuorejuusto, maitorahka, smetana, hunaja tai sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja maissitärkkelys- tai perunajauhot. Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostelemalla muiden täyteaineiden joukkoon.
Levitä mantelirouhe pohjataikinan päälle ja kaada muut täyteaineet vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä ja levitä pinnalle koristeeksi tuoreita vadelmia tai tarjoa kakku vaahterasiirapin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous