Manteliporkkanalaatikko
Manteliporkkanalaatikko on joulun suosikkiruokaa. Tässä reseptissä laatikko saa modernin silauksen, kun porkkalaatikko maustetaan mantelilla ja tarjoillaan muffinivuoista.
Ainekset
Manteliporkkanalaatikko
- 600 g porkkanoita
- 1.5 dl vettä
- 120 g mantelijauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl jauhettua muskottipähkinää
- 0.3 tl jauhettua valkopippuria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 rkl voita tai öljyä
- 1 rkl mantelirouhetta
- 8 muffinivuokaa
Valmistusohje
Manteliporkkanalaatikko valmistuu näin.
Kuori porkkanat, pilko ja keitä vedessä kypsäksi. Survo porkkana nesteeseen, lisää mantelijauhe, mausteet ja maissitärkkelys. Tarkista maku.
Voitele muffinivuoat ja annostele sose niihin. Ripottele manteliporkkanalaatikon päälle mantelirouhetta ja voinokareita ja paista 175 asteessa puolisen tuntia.
Lue myös Kotiliesi.fi: Bataattilaatikko
Kommentit
Manteliporkkanalaatikko
Kommentit
Manteliporkkanalaatikko
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous