Reseptit

Marenkinen marjatorttu

Marenkinen marjatorttu on suussa sulava jälkiruokaherkku tai kahvipöydän herkku.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 5 valkuaista
  • 1.5 dl (tomu)sokeria
  • 1.5 dl maissihiutaleita

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 5 dl marjoja
  • minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Marenkinen marjatorttu leivotaan näin helposti:

1. Erottele kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää (tomu)sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

2. Jauha maissihiutaleet hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita jauhe valkuaisvaahdon joukkoon varovasti nostelemalla.

3. Levitä seos voideltuun, murennetuilla maissihiutaleilla leivitettyyn irtoreunavuokaan. Paista 100 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia. Anna pohjan jäähtyä.

4. Irrota vuoan reunat ja nosta pohja tarjoiluvadille. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto maitorahkan joukkoon. Levitä seos marenkipohjan päälle ja koristele pinta marjoilla sekä mintulla tai sitruunamelissalla.

5. Tarjoa marenkinen marjatorttu arjen tai juhlien jälkiruokana tai hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan mustaherukkapiirakka

X