Marinoidut päärynät
Marinoidut päärynät saavat makua kardemumma-sokeriliemestä. Helppo jälkkäri täydentyy pehmeällä kanelikermalla.
Ainekset
Marinoidut päärynät
- 3 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl kardemummaa
- 1 vaniljatanko
- 4 päärynää
Kanelikerma
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1-2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kanelia
Valmistusohje
1. Mittaa pienehköön kattilaan (sellaiseen, johon mahtuu pystyyn 4 päärynää) sokeri, vesi, sitruunamehu, kardemumma ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.
2. Kuori päärynät ja nosta ne liemeen. Sammuta liesi ja jätä päärynät maustumaan.
3. Kun liemi on jäähtynyt, peitä kattila kelmulla ja nosta se jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli.
4. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon ranskankerma. Mausta vaahto sokereilla ja kanelilla.
5. Lusikoi annosmaljoihin kanelikermaa ja nosta päälle marinoidut päärynät.
Vinkki! Voit marinoida kardemummaliemessä myös muita hedelmiä kuten luumu- tai viikunalohkoja tai kuorittuja omenoita.
Katso myös: Kevyesti pikkelöidyt päärynät
Katso myös Kotiliesi.fi: Punaviinipäärynät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous