Reseptit

Marinoidut päärynät

Marinoidut päärynät saavat makua kardemumma-sokeriliemestä. Helppo jälkkäri täydentyy pehmeällä kanelikermalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut päärynät

  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 päärynää

Kanelikerma

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1-2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kanelia

Valmistusohje

1. Mittaa pienehköön kattilaan (sellaiseen, johon mahtuu pystyyn 4 päärynää) sokeri, vesi, sitruunamehu, kardemumma ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.

2. Kuori päärynät ja nosta ne liemeen. Sammuta liesi ja jätä päärynät maustumaan.

3. Kun liemi on jäähtynyt, peitä kattila kelmulla ja nosta se jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli.

4. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon ranskankerma. Mausta vaahto sokereilla ja kanelilla.

5. Lusikoi annosmaljoihin kanelikermaa ja nosta päälle marinoidut päärynät.

Vinkki! Voit marinoida kardemummaliemessä myös muita hedelmiä kuten luumu- tai viikunalohkoja tai kuorittuja omenoita.

Katso myös: Kevyesti pikkelöidyt päärynät

Katso myös Kotiliesi.fi: Punaviinipäärynät

X