Reseptit

Kevyesti pikkelöidyt päärynät

19.1.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 isoa päärynää (n. 300 g)
3.5 dl ruokosokeria (n. 300 g)
5 dl vettä
1.5 dl omenaviinietikkaa
1 tähtianis
4 kokonaista neilikkaa

Valmistusohje

Kira Åkerström tarjoilee pikkelöidyt päärynät juustojen kanssa. Juustojen rasvaisuutta leikkaavat kevyesti pikkelöidyt päärynät, jotka maustetaan tähtianiksella ja neilikalla.

1. Pese ja leikkaa päärynät neljään tai kuuteen osaan, riippuen siitä kuinka isoja ne ovat. Poista siemenkota.
2. Laita muut ainekset kattilaan. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.
3. Alenna lämpöä niin, että seos poreilee, lisää päärynät ja anna poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet.
4. Nosta päärynät liemestä kannelliseen astiaan ja nosta liemen lämpöä, kunnes seos kiehuu. Anna kiehua kunnes jäljellä on puolet nesteestä ja seos on siirappimainen.
5. Anna siirapin jäähtyä ja kaada se päärynöiden päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
6. Tarjoile juustojen kanssa.

Lisää päärynäreseptejä:

Glögimaustettua päärynää ja kermavaahtoa
Palsternakka-päärynäsalaatti
Päärynächutney

Kotiliesi.fi: päärynä-puolukkatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *