Reseptit

Marjacrumble

Marjacrumbe on helppo herkku, johon käyvät mitkä tahansa pakastemarjat. Kokeile esimerkiksi mustaherukoita. Tarjoiluun tietysti jäätelöä!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjacrumble

  • 500 g pakastemarjoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl vaahterasiirappia

Muruseos

  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa
  • 150 g voita sulatettuna

Tarjoiluun

  • jäätelöä tai kermavaahtoa

Valmistusohje

Marjacrumble tehdään helposti näin:

1. Kaada kohmeiset marjat uunivuokaan ja sekoita joukkoon perunajauhot ja vaahterasiirappi.

2. Sekoita kulhossa kaikki muruseoksen ainekset ja levitä seos marjojen päälle.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

4. Jäähdytä hieman ja tarjoa marjacrumble jäätelön tai kermavaahdon kera.

Katso myös: Ihanan rapea muru on kaurapaistoksen juju – nopeaan ja helppoon herkkuun voi vaihdella raaka-aineita sesongin mukaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaura-omenapaistos on rakastettu jälkkäriklassikko – paistosta on helppo muunnella luumuilla ja raparperilla

X