Marokkolainen sitruunabroileri
Valkosipuli, sitruuna, oliivit, yrtit maustavat herkullisen marokkolaisen sitruunabroilerin. Marokkolaiseen sitruunabroileriin käyvät parhaiten edulliset koipireisipalat. Tarjoa broilerin kanssa joko täysjyväcouscousia tai tummaa riisiä. Poimi herkullinen resepti ja nauti.
Ainekset
- 3 broilerin koipireittä
- 1-2 rkl öljyä
mausteseos:
- 1/4 tl kurkumaa tai pari hyppysellistä sahramia
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Haudutusliemi:
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 dl kanalientä
- 1 sitruunan mehu
- pataan lisäksi:
- kourallinen mustia oliiveja
- (muutamia sitruunaviipaleita)
- 3 rkl persilja- tai minttusilppua
Valmistusohje
Marokkolainen sitruunabroileri valmistuu helposti näin:
1. Tee ensin haudutusliemi paistinpannulla. Kuullota silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää kanaliemi ja sitruunan mehu, kiehauta seos ja kaada uunivuoan pohjalle. Paloittele koipireidet kolmeen osaan. Ruskista palat parissa erässä öljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan.
2. Tee mausteseos kurkumasta, juustokuminasta, paprikasta, suolasta ja pippurista. Mausta broileripalat seoksella.
3. Pane vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä kannella tai foliolla peitettynä noin 30 minuuttia. Lisää oliivit ja halutessasi muutamia sitruunaviipaleita. Jatka kypsennystä ilman kantta noin 10 minuuttia.
4. Silppua pinnalle reilusti persiljaa ja sitruunamelissaa tai minttua. Tarjoa marokkolainen sitruunabroileri couscousin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy broilerivuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous