961240-marokkolainen_sitruunabroileri.jpg
Reseptit

Marokkolainen sitruunabroileri

Valkosipuli, sitruuna, oliivit, yrtit maustavat herkullisen marokkolaisen sitruunabroilerin. Marokkolaiseen sitruunabroileriin käyvät parhaiten edulliset koipireisipalat. Tarjoa broilerin kanssa joko täysjyväcouscousia tai tummaa riisiä. Poimi herkullinen resepti ja nauti.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 broilerin koipireittä
  • 1-2 rkl öljyä

mausteseos:

  • 1/4 tl kurkumaa tai pari hyppysellistä sahramia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Haudutusliemi:

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl kanalientä
  • 1 sitruunan mehu
  • pataan lisäksi:
  • kourallinen mustia oliiveja
  • (muutamia sitruunaviipaleita)
  • 3 rkl persilja- tai minttusilppua

Valmistusohje

Tee ensin haudutusliemi paistinpannulla. Kuullota silputut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää kanaliemi ja sitruunan mehu, kiehauta seos ja kaada uunivuoan pohjalle. Paloittele koipireidet kolmeen osaan. Ruskista palat parissa erässä öljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan.

Tee mausteseos kurkumasta, juustokuminasta, paprikasta, suolasta ja pippurista. Mausta broileripalat seoksella.

Pane vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä kannella tai foliolla peitettynä noin 30 minuuttia. Lisää oliivit ja halutessasi muutamia sitruunaviipaleita. Jatka kypsennystä ilman kantta noin 10 minuuttia. Silppua pinnalle reilusti persiljaa ja/ tai minttua.

X