Marokkolaisittain maustettu broileri
Marokkolaisessa broilerissa maistuu tulinen harsissa. Tee maustetahan itse tai oikaise käyttämällä kaupan valmista.
Ainekset
- 6 broilerin rintafileetä
Marinadi
- 2 rkl harissatahnaa (kotitekoista tai esim. Al'Fez-tahnaa)
- 1-2 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
Lisäksi
- varrastikkuja
Harissatahna
- 3 punaista chiliä
- 1 pieni punainen paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 1 tl suolaa
- 0,75 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Jos teet harissan itse, aloita valmistamalla tahna. Halkaise chilit ja paprikat, poista sie menet ja kuutioi pieniksi. Hienonna valko sipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet tasaisek si tahnaksi tehosekoittimella ja nosta tahna hetkeksi peitettynä jääkaappiin vetäytymään. Valmis tahna säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Reseptillä valmistuu tahnaa noin 1 1/2 dl.
2. Leikkaa rintafileet neljään osaan. Sekoita mausteet ja valkosipuli öljysitruunamehu seokseen. Pane broileripalat muovipussiin ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua jää kaapissa 4–5 tuntia ja käännä paloja pari ker taa maustumisen aikana.
3. Pyyhkäise broileripalat kuiviksi talouspa perilla. Pujota kylmässä vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa hyvällä hiilloksella noin 15 minuuttia välillä vartaita käännellen. Voit sipaista broileripaloja mausteöljyllä kerran, pari kypsennyksen aikana.
Lisää broileria grilliin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous