Reseptit

Marokkolaisittain maustettu broileri

Marokkolaisessa broilerissa maistuu tulinen harsissa. Tee maustetahan itse tai oikaise käyttämällä kaupan valmista.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 2 rkl harissatahnaa (kotitekoista tai esim. Al'Fez-tahnaa)
  • 1-2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu

Lisäksi

  • varrastikkuja

Harissatahna

  • 3 punaista chiliä
  • 1 pieni punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 1 tl suolaa
  • 0,75 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Jos teet harissan itse, aloita valmistamalla tahna. Halkaise chilit ja paprikat, poista sie­ menet ja kuutioi pieniksi. Hienonna valko­ sipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet tasaisek­ si tahnaksi tehosekoittimella ja nosta tahna hetkeksi peitettynä jääkaappiin vetäytymään. Valmis tahna säilyy jääkaapissa noin kaksi viik­koa. Reseptillä valmistuu tahnaa noin 1 1/2 dl.

2. Leikkaa rintafileet neljään osaan. Sekoita mausteet ja valkosipuli öljy­sitruunamehu­ seokseen. Pane broileripalat muovipussiin ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua jää­ kaapissa 4–5 tuntia ja käännä paloja pari ker­ taa maustumisen aikana.

3. Pyyhkäise broileripalat kuiviksi talouspa­ perilla. Pujota kylmässä vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa hyvällä hiilloksella noin 15 minuuttia välillä vartaita käännellen. Voit sipaista broileripaloja mausteöljyllä kerran, pari kypsennyksen aikana.

Lisää broileria grilliin:

itämainen grillibroileri

Itämainen grillibroileri

grillikananpoikaa ja hedelmäistä salaattia

Grillikakanpoikaa ja hedelmäistä salaattia

grillatut broilerivartaat

Grillatut broilerivartaat

Kotiliesi.fi: Grillatut broilerin koivet

X