Reseptit

Marrakechin broileripata

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Broileripadan tuoksu on huumaava. Juomaksi padan kanssa sopii täyteläinen punaviini. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä.

Ainekset

1 kokonainen broileri
tai vastaava määrä broileripaloja
12 pikkusipulia
2 kokonaista chiliä
20 kivellistä oliivia
sitruunaviipaleita
öljyä
suolaa

Haudutusliemi:

2–3 rkl öljyä
4 murskattua valkosipulinkynttä
1/2 tl kanelia
1 rkl harissaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl tummaa sokeria
1/4 tl sahramia
3 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 kanaliemikuutiota

Valmistusohje

1. Ruskista broileripalat öljyssä. Siirrä uunikestävään vuokaan tai pataan ja mausta suolalla. Kuori ja ruskista myös sipulit, siirrä univuokaan. Puolita chilit, poista siemenet. Lisää chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet broileripalojen ja sipuleiden päälle.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää mausteet sahramia lukuunottamatta ja kuumenna hetki sekoitellen. Kaada pannulle viini, murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta haudutusliemi ja mausta tarvittaessa suolalla.

3. Kaada liemi pataan ja hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Lisää vesitilkkaan sekoitettu sahrami vasta hauduttamisen loppuvaiheessa, ettei sen herkkä aromi tuhoudu. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä.

Syksy on pataruokien aikaa!

mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata

730655-kikhernepata.jpg

Kikhernepataa ja riisiä

730807-kalapata.jpg

Kalapata

Kotiliesi.fi: Osso bucco -pata

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme