Matamin Lumon kahvikammarin suklaa-vadelmakakku
Matamin Lumon kahvikammarin suklaa-vadelmakakku on Kesälahdella sijaitsevan kahvilan hitti. Gluteenittoman suklaakakun pintaa koristaa kerros vadelmia. Kostean suklaakakun palat ovat suuria ja meheviä. Mökkimatkan kohokohta!
Ainekset
Taikina
- 5 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 1/2 dl perunajauhoja
- 1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1-1/2 dl vedellä laimennettua vadelmasiirappia tai vadelmamehua
Vadelmatäyte
- 1 1/2 dl vadelmahilloa
- 1 dl tuoreita tai pakastevadelmia
Suklaavaahto
- 7 dl vispikermaa
- 1 1/2 dl suklaajälkiruokakastiketta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3/4 dl vaniljakreemijauhetta
Koristeeksi
- 3 dl tuoreita vadelmia
- 50 g tummaa suklaata
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Matamin Lumon kahvikammarin suklaa-vadelmakakku leivotaan helposti näin:
1. Öljyä kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista suklaakakku 180-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
4. Sekoita hillo ja vadelmat keskenään.
5. Tee suklaavaahto vaahdottamalla kerma ja lisäämällä joukkoon suklaakastiketta ja vaniljasokeria. Ota suklaatäytteestä puolet talteen kuorrutusta varten. Siirrä se jääkaappiin yöksi. Sekoita loppuun suklaatäytteeseen vaniljakreemijauhetta.
6. Siirrä alimmainen kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostuta. Täytä vadelmahillotäytteellä ja suklaavaahdolla. Nosta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja täytä samalla tavalla. Aseta päälle kolmas kakkupohja ja kostuta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Kuorruta Matamin Lumon kahvikammarin suklaa-vadelmakakku lopulla suklaavaahdolla ja koristele vadelmilla, raastetulla suklaalla ja kukilla. Tarjoa kylmäuutetun kahvin kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 23/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Suklainen vadelmakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous