Reseptit

Mäti-savulohiherkku

Suomalainen villikalojen mäti on maailmanluokan gourmetherkku. Siian mädista ja kylmäsavulohesta syntyy upea herkku, jonka voi tarjota perunröstien lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Mäti-savulohiherkku maistuu ihanalta rapeaksi paistettujen perunaröstien kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mäti-savulohiherkku

  • 2 dl siianmätiä
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • tilkka sitruunamehua
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

 

Valmista mäti-savulohiherkku näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Silppua myös kylmäsavulohi hienoksi. Sekoita kulhossa sipulisilput, savulohi ja mäti. Lisää joukkoon tilkka sitruunamehua.

2. Lusikoi kalaseoksen pinnalle ranskankermaa tai smetanaa ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Koristeeksi voit lisätä tillinkukintoja.

3. Tarjoa mäti-savulohiherkku rapeaksi paistetun perunaröstin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet savulohimoussen.

X