Mäti-savulohiherkku
Suomalainen villikalojen mäti on maailmanluokan gourmetherkku. Siian mädista ja kylmäsavulohesta syntyy upea herkku, jonka voi tarjota perunröstien lisukkeena.
Ainekset
Mäti-savulohiherkku
- 2 dl siianmätiä
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- tilkka sitruunamehua
- 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Valmista mäti-savulohiherkku näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Silppua myös kylmäsavulohi hienoksi. Sekoita kulhossa sipulisilput, savulohi ja mäti. Lisää joukkoon tilkka sitruunamehua.
2. Lusikoi kalaseoksen pinnalle ranskankermaa tai smetanaa ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Koristeeksi voit lisätä tillinkukintoja.
3. Tarjoa mäti-savulohiherkku rapeaksi paistetun perunaröstin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet savulohimoussen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous